Calma - medicinskt tuggummi mot åksjuka

Vad är Calma?

Calma är ett medicinskt tuggummi som förebygger och häver illamående och kräkningar vid åksjuka (t.ex. bil-, buss-, flyg- och sjösjuka).

Calma är utformat som ett tuggummi därför att:

  • Tuggandet i sig har positiva effekter på åksjuka.
  • Det ger en snabb effekt av det verksamma ämnet.
  • Till skillnad från tabletter så kan man kan behandla sig med Calma även efter det att man fått de första symtomen på åksjuka. Anledningen till detta är den snabba effekten samt att den aktiva substansen delvis tas upp av körtlar i munhålan. Problemet med tabletter är att de kan fastna i en avstängd mage när åksjukan väl slagit till och då gör de ingen verkan.
  • Många ogillar att svälja tabletter.

Hur används Calma?

Ett tuggummi tuggas väl i minst 10 minuter. Man bör helst göra detta 15-30 minuter innan man tror sig hamna i en situation där åksjuka kan uppstå. Om man trots allt skulle känna symtom efter första tuggummit kan man ta ytterligare ett tuggummi 30 minuter efter det första. Detta kan upprepas ytterligare en gång. Maximal dos är 4 tuggummin per dag. Calma är godkänt från 12 år. Gravida och ammande skall rådgöra med sin läkare innan de tar Calma.

Moxalole - vid förstoppning

Köp Calma

Calma köper du snabbt och enkelt online eller på ditt närmaste apotek

Läs mer

Du lämnade Calma

Genom att klicka på "Nästa" för att lämna Mylans partnersida visas den på tredje partens hemsida, som endast ansvarar för innehållet.